Evenimente

2023

9
Nov

Conferința internațională PARTAJARE ȘI ÎNVĂȚARE PENTRU MENTORAT ÎN EDUCAȚIE (International Conference SHARING AND LEARNING FOR MENTORING IN EDUCATION) este organizată de Ministerul Educației din România, în cadrul Proiectului strategic Profesionalizarea carierei didactice - PROF (ID proiect: POCU/904/6/25 /146587), în parteneriat cu Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Universitatea Transilvania din Brașov, Universitatea Dunărea de Jos din Galați, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie George Emil Palade din Târgu Mureș.

20
Sep

Introducere
În lumea de astăzi schimbarea se produce rapid, astfel că este crucial să deții abilitățile digitale necesare pentru a integra eficient noile tehnologii în viața de zi cu zi și, pentru educatori, în practicile lor de predare. Cadrele europene DigComp 2.2 și DigCompEdu oferă un set cuprinzător de competențe pe care studenții și profesorii trebuie să le dezvolte pentru a deveni competenți digital. Pornind de la aceste ipoteze teoretice, acest curs își propune să exploreze tema centrală a utilizării sigure și competente a noilor tehnologii în viața de zi cu zi și la locul de muncă, pentru a îmbunătăți conștientizarea, alfabetizarea și abilitățile digitale ale participanților. Printr-o combinație de activități de învățare teoretică și practică, cursanții vor fi stimulați să reflecteze și să experimenteze cu cunoștințele și abilitățile digitale, reflectând asupra modului în care se raportează la lumea digitală. În plus, cursanții vor fi stimulați să își identifice punctele forte și domeniile pe care încă trebuie să le abordeze în ceea ce privește cunoștințele, abilitățile și atitudinile cheie necesare pentru a aborda tehnologiile digitale și a le utiliza în mod eficient.

20
Sep

Introducere
În contextul digital de astăzi aflat în evoluție rapidă, profesorii din învățământul superior trebuie să dețină competențe digitale pentru a integra eficient tehnologia în practicile lor de predare. Acest curs este conceput pentru a oferi profesorilor din învățământul superior competențele digitale esențiale și cunoștințele pedagogice necesare pentru a proiecta și oferi în mod eficient experiențe de e-learning pentru studenții lor. Cursul este împărțit în opt module, fiecare acoperind un aspect esențial al competențelor digitale și e-learning. Pe parcursul cursului, participanții se vor angaja atât în activități sincrone, cât și în activități asincrone, inclusiv prelegeri, discuții, lucru în grup și activități practice concepute pentru a le îmbunătăți înțelegerea și aplicarea conținutului cursului. Participanții vor avea, de asemenea, oportunitatea de a colabora cu colegii lor și de a primi feedback-ul instructorului pentru a-și îmbunătăți experiența de învățare. Prin finalizarea acestui curs, profesorii vor fi susținuți în dezvoltarea competențelor digitale necesare pentru a crea experiențe de e-learning captivante și eficiente pentru studenții lor, sporind calitatea predării lor și îmbunătățind rezultatele.

2021

25
Nov

Conferința internațională Mentoratul în cariera didactică este organizată de Ministerul Educației din România, în cadrul Proiectului strategic Profesionalizarea carierei didactice - PROF (ID proiect: POCU/904/6/25 /146587), în parteneriat cu Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Universitatea Transilvania din Brașov, Universitatea Dunărea de Jos din Galați, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie George Emil Palade din Târgu Mureș.

Comunicat despre conferinta ICM2021, Daniel MARA, coordonator partener principal și Decanul Facultății de Științe Socio-Umane, ULBS

Sesiune paralelă (1) - JOI, 25 noiembrie 2021

Sesiune paralelă (2) - JOI, 25 noiembrie 2021

Sesiune paralelă (3) - JOI, 26 noiembrie 2021

Sesiune paralelă (4) - JOI, 26 noiembrie 2021

25
Nov

The International Conference on Mentoring in Teacher Education and Professional Training is organized by the Romanian Ministry of Education in the framework of the strategic project on developing the teaching career - Profesionalizarea carierei didactice - PROF - project ID: POCU/904/6/25/146587) in partnership with the “Lucian Blaga” University of Sibiu, ”Transilvania” University of Brasov, “Dunărea de Jos” University of Galati, “George Emil Palade” University of Medicine, Pharmacy, Sciences and Technology of Târgu Mureș.

08
Nov
16.00 - 20.00
Online

Tema webinar-ului: Mentoratul în școlile din Germania

Scopul webinar-ului: prezentarea sistemului actual de formare al mentorilor din Germania

22
Oct
10.00 - 14.00
Online

Tema webinar-ului: Mentoratul în școlile din Cehia

Scopul webinar-ului: prezentarea sistemului actual de formare al mentorilor din Cehia

18
Oct
16.00 - 20.00
Online

Tema webinar-ului: Importanța persoanei în procesul de mentorat

Scopul webinar-ului: prezentarea sistemului actual de formare al mentorilor din Insulele Canare, Spania

30
Sep
16.00 - 20.00
Online

Tema webinar-ului: Peer-mentoring în Marea Britanie și Canada

Scopul webinar-ului: prezentarea elementelor de bază din cadrul programelor de mentorat, cu exemple concrete din sistemul din Marea Britanie și Canada

10
Sep
16.00 - 20.00
Online

Tema webinar-ului: Prezentarea sistemului actual de formare al mentorilor din America

Scopul webinar-ului: Prezentarea elementelor de bază din cadrul sistemului actual de formare al mentorilor din America.

12
Aug
15.00 - 19.00
Online

Tema webinar-ului: Diferite elemente ale programelor de mentorat/inducție. Care sunt recomandările cercetărilor internaționale?

Scopul webinar-ului: prezentarea elementelor de bază din cadrul programelor de mentorat, cu exemple concrete din sistemul danez și analiza celor mai pertinente recomandări de pregătire ale profesorilor mentori, conform cercetărilor internaționale.

05
Aug
15.00 - 19.00
Online

Scopul webinar-ului: prezentarea sistemului actual de formare al mentorilor din Spania și analiza comparativă cu sistemul românesc de pregătire al profesorilor mentori.

26
Iul
16.00 - 20.00
Online

Scopul webinar-ului: prezentarea sistemului actual de formare al mentorilor din Israel  și analiza comparativă cu sistemul românesc de pregătire al profesorilor mentori.

08
Iul
16.00 - 20.00
Online

Scopul webinar-ului: prezentarea sistemului actual de formare al mentorilor din Italia și analiza comparativă cu sistemul românesc de pregătire al profesorilor mentori.

14
Iun
16.00 - 20.00
Online

Scopul webinar-ului: prezentarea sistemului actual de formare al mentorilor din Germania și analiza comparativă cu sistemul românesc de pregătire al profesorilor mentori.

„Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”