Vizită la Swiss Smart Factory – 23.05.2017

În luna mai (2017) o delegație din cadrul proiectului”Dezvoltarea sistemelor socio-fizico-cibernetice pe baza Internetului lucrurilor în fabrica viitorului” (DiFiCIL), contract nr. 69/08.09.2016, a efectuat o vizită în Biel/Biene-Elveția, cu scopul de a încheia un parteneriat de colaborare instituțional. Cei doi reprezentanți, conf. dr. ing. Bogdan-Constantin Pîrvu și prof. univ. dr.ing. Constantin-Bălă Zamfirescu au fost întâmpinați de Dominic Gorecky, directorul cercetării din cadrul Swiss Smart Factory.

Fig. 1 Dominic Gorecky (stânga), Bogdan-Constantin Pîrvu(centru), Constantin-Bălă Zamfirescu (dreapta) la inaugurarea Swiss Smart Factory

În cadrul întâlnirii au avut loc discuții cu privire la interconectarea infrastructurii de producție din proiectul DiFiCIL (Sibiu) cu sistemele Swiss Smart Factory (Biel), pentru exemplificarea proiectării și realizarea în parteneriat a unor produse particularizabile.

Vizita din Elveția a reprezentat momentul de debut în demersul de semnare a unui acord Erasmus+, care va urma să faciliteze colaborarea dintre cercetătorii din cadrul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu cu Swiss Smart Factory, prin intermediul Fachhochschule Biel.

De asemenea, semnarea unui protocol de colaborare instituțională între Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu și Swiss Smart Factory reprezintă o oportunitate în realizarea de posibile proiecte pentru perioada următoare. Colaborarea presupune schimbul de informații, participări la seminarii, colocvii și simpozioane, precum și accesul la materiale și echipamente în scop academic. Cele două instituții au posibilitatea de a realiza în comun proiecte de cercetare sau alte activități de colaborare de interes comun. Acordul are o perioada inițială de colaborare de cinci ani.