SIDPOP - Instrument suport pentru luarea deciziilor în domeniul managementului poluanților organici persistenți. Studiu de caz: Bazinul Hidrografic Mureș

Noaptea Cercetătorilor 2016

Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu a organizat, și în acest an, Noaptea Cercetătorilor 2016, un eveniment european de mare amploare care le- oferit sibienilor ocazia de a se întâlni cu cercetători din diverse domenii și de a lua parte la acțiuni științifice inedite, organizate într-o atmosferă distractivă și neconvențională.

În data de 30 septembrie 2016, începând cu ora 16.00, universul fascinant al științei și-a deschis porțile în mai multe locații ale Universității "Lucian Blaga" din Sibiu, printre care și Facultatea de Științe unde au fost organizate experimente, expoziții, concursuri, vizite în laboratoare și multe alte activități destinate publicului sibian de toate vârstele, dar în special tinerilor.

În cadrul acestui eveniment, au fost promovate rezultatele obținute în cadrul proiectului SIDPOP – Instrument suport pentru luarea deciziilor în domeniul managementului poluanţilor organici persistenţi. Studiu de caz: Bazinul Hidrografic Mureş, proiect finanţat prin Programul Ro04 – Reducerea substanţelor perculoase din cadrul Mecanismului Financiar SEE 2009-2014, și a derulat o campanie de conștientizare a publicului prezent asupra managementului poluării cu compuși organici persistenți a ecosistemelor acvatice de suprafață în vederea reducerii riscului asupra sănătății umane și mediului înconjurător.