Sala consiliului de administrație a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu a găzduit în data de 25.11.2016 evenimentul de prezentare a proiectului intitulat „Dezvoltarea sistemelor socio-fizico-cibernetice pe baza Internetului Lucrurilor în fabrica viitorului (DiFiCIL)“, contract nr. 69/08.09.2016, dedicat industriei locale.
În deschiderea întâlnirii, Prof. Dr.-Ing. Dr. h.c. Detlef Zühlke a ținut o prezentare pe tema „Industry 4.0, From vision to smart factories“. El este consultant al comisarului european Günther Oettinger pe tema digitalizării societății și economiei, de asemenea este și directorul departamentului Sisteme Inovative de Fabricație din cadrul German Research Centre for Artificial Intelligence (DFKI GmbH) dar și al inițiativei SmartFactoryKL. Prof. Dr.-Ing. Dr. h.c. Detlef Zühlke este unul din pionieri Industry 4.0 recunoscut nu numai în Germania dar și pe plan mondial.
Prezentarea proiectului DiFiCIL a fost susținută de Conf.dr.ing. Bogdan-Constantin Pîrvu, directorul de proiect. Informațiile structurate au evidențiat aspecte generale, obiective specifice, zone de cercetare și strategiile pe termen mediu și lung ale echipei de proiect.
Pentru a asigura un cadru propice unui mediu colaborativ, acțiunea a avut drept obiectiv principal găsirea oportunităților de asociere între activitățile proiectului și companiile din Regiunea Centru pe subiecte ce țin de dezvoltarea industriei în conformitate cu trend-urile moderne angrenate de procesele tehnologice Industry 4.0.
La acest eveniment au participat persoane din conducerea universității, membrii proiectului DiFiCIL și reprezentanți ai mediului de afaceri de la companiile: Continental, Compa, IFM efector, Kromberg & Schubert, NTN-SNR și Fujikura Automotive.
Valoarea totală a proiectului DiFiCIL este de 8.925.938,42 lei, din care asistență financiară nerambursabilă este de 8.227.365,39 lei. Fondurile sunt destinate consolidării capacității de cercetare dezvoltare și inovare din cadrul ULBS în domeniul Internetului Viitorului pe perioada 08.09.2016-07.09.2020 (48 de luni).
Proiectul este cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020.
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României
ULTIMA ACTUALIZARE: 10.01.2024
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro
Proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020