SIDPOP - Döntéstámogató eszköz a tartósan megmaradó szerves szennyezőanyagok kezelése területén. Esettanulmány: Maros Vízrajzi Medence

Kutatók Éjszakájának 2016

A nagyszebeni „Lucian Blaga" Egyetem megrendezte a Kutatók Éjszakájának 2016-os kiadását is, egy nagyszabású európai eseményt, amely szórakoztató és rendhagyó hangulatban lehetőséget nyújtott a szebeniek számára különböző területeken tevékenykedő kutatókkal találkozni és újszerű tudományos eseményeken részt venni.

2016 szeptember 30.-án, 16.00 órai kezdettel, a tudomány lenyűgöző világa megnyitotta kapuit a nagyszebeni „Lucian Blaga" Egyetem számos helyszínén, többek között a Természettudományi Karon, ahol kísérleteket, kiállításokat, versenyeket, laboratórium látogatásokat és számos egyéb tevékenységet szerveztek a szebeni közönség számára, életkortól függetlenül, de főként a fiatalok részére.

Az esemény keretében népszerűsítették a SIDPOP – Döntéstámogató eszköz a tartósan megmaradó szerves szennyezőanyagok kezelése területén. Esettanulmány: Maros Vízrajzi Medence megnevezésű, a 2009 – 2014 EGT Finanszírozási Mechanizmus RO 04 – Veszélyes anyagok csökkentése Program által finanszírozott projekt keretében elért eredményeket, illetve sor került egy tudatosítási kampányra a jelenlevő közönség keretében a tartósan megmaradó szerves szennyezőanyagok kezelésének fontosságáról a felszíni vízi ökoszisztémákban az emberi egészséget és a környezetet érintő kockázat csökkentése érdekében.