SIDPOP - Döntéstámogató eszköz a tartósan megmaradó szerves szennyezőanyagok kezelése területén. Esettanulmány: Maros Vízrajzi Medence

Beindítottuk a SIDPOP projektet

Lansarea proiectului SIDPOP

2015. június 25-én a nagyszebeni Lucian Blaga Egyetem Alua Magnájában helyet kapott a SIDPOP projekt nyitókonferenciája - Segédeszköz a tartósan megmaradó szerves szennyező anyagok menedzsmentjének terén hozott döntések céljából. Esettanulmány: Maros vízgyűjtő medence, a RO04 Program - Veszélyes anyagok mennyiségének csökkenése a 2009-2014 EGT Finanszírozási Mechanizmus keretén belül.

A projekt célja A SIDPOP projekt célja a vegyszerek és veszélyes hulladékok szakterületén történő döntéshozatalokat segítő támogatás megerősítése segédeszköz kidolgozása révén a tartósan megmaradó szerves szennyező anyagok menedzsmentjének terén hozott döntések céljából (POP).

Az eseményen, a három partner (nagyszebeni Lucian Blaga Egyetem – projektvezető, a Norvég Élettudományi Egyetem – 1.partner, és a Magnum SRL – 2.partner) képviselői mellett jelen volt Constantin Dragomir, a Környezetvédelmi Felügyelőség főbiztosa; a Fehér, Hunyad és Szeben megyei Környezetvédelmi Hatóság képviselői, az Olt és Maros folyók Vízgazdálkodási Hatóságának képviselői, valamint a nagyszebeni Lucian Blaga Egyetem képviselői.

Ugyanakkor, az eseményen felszólalt Ioan Cindrea úr is, a Szemen Megyei Tanács elnöke, aki emlékeztetett, hogy a természet védelme a mi felelősségünk és „ebben a régióban meg kell alapozzuk a jövő nemzedék, unokáink egészséges élethez való jogát".

A konferencia megnyitóján a nagyszebeni Lucian Blaga Egyetem rektora, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea kihangsúlyozta e projekt sikeres megvalósításának fontosságát, valamint az egészségre és a környezetre veszélyes anyagok kockázatait.

Finanszírozók