Economia și artele au creat “Sabless Atelier”, o mică afacere de familie centrată pe feminitate

Are 22 de ani și o dragoste aparte pentru artă. Deși drumul nu a purtat-o spre a o studia, Sabina a creat, acum un an, un brand ce o definește perfect: e rafinat, elegant și plin de inspirație. Vorbim despre Sabless, un mic atelier de familie, în care Sabina Iuga se simte cel mai bine și prin care așază pe textile picturile sale. Spune că înclinația spre artă este o stare pe care o avem cu toții și, dacă ne lăsăm purtați de talentul crației, putem contura tablouri unice. „Nu există paletă de culori mai largă sau mai complexă decât viața”, mărturisește aceasta.

Sursa: https://sibiu100.ro/produs-in-sibiu/economia-si-artele-au-creat-sabless-atelier-o-mica-afacere-de-familie-centrata-pe-feminitate/

Campania „Produs în Sibiu” a poposit recent în atelierul Sabless, unde Sabina a conturat un spațiu așa cum și l-a imaginat și unde se simte ca acasă. Printre produsele-vedetă se numără corsetele, cheia feminității, care, de altfel, o și caracterizează pe Sabina.

O poveste recentă

Povestea Sabless a început acum un an, când tânăra, pe atunci studentă la Facultatea de Științe Economice, a găsit oportunitatea unui proiect cu finanțare europeană.

„Eu tot timpul am fost pasionată de pictură și, cumva, am observat acest talent. Întâmplarea a fost că eu nu am studiat deloc Artele. Am fost la școală germană la „Brukenthal”, dar tot timpul am observat că mă relaxează partea aceasta de pictură și întotdeauna îmi găseam refugiul în creionat, desenat. Am rămas în Sibiu, fiind și legată de familie și soț. Am urmat Facultatea de Științe Economice și în al doilea an de facultate a intervenit oportunitatea aceasta de finanțare pentru studenți. Finanțare cu fonduri europene, strict pentru studenți. A trebuit să venim cu o idee inovativă și am zis că cel mai bine ar fi să îmbin în sfârșit pasiunea cu business-ul. Și, studiind Științele Economice, managementul, m-a ajutat foarte mult partea aceasta de început, gestionarea afacerii. Am aplicat, am câștigat, am obținut 60.000 de euro”, povestește Sabina.

Totul a început în luna iulie a anului trecut, când Sabina a pus bazele firmei sale. Activitatea propriu-zisă în atelier a început-o în ianuarie 2023, când a achiziționat echipamentele și a început să le testeze și să creeze prototipuri. De altfel, acestea sunt cele mai mari investiții, atelierul său numărând imprimante, diverse mașini de cusut și brodat, toate menite să o provoace zilnic pe Sabina să creeze.

De mare ajutor îi e mama sa, croitoreasă cu experiență. „Cumva, tot ce pictez eu transpun pe diferite materiale textile. Toate au nota aceasta de unicat, autentic. Se pare că a avut succes ideea! E o afacere de familie, eu sunt pionul principal, dar mama are experiență și este susținătorul meu numărul 1”, spune Sabina.

Când vine vorba despre inspirație, Sabina mărturisește că și-o găsește de peste tot. Creează și motive minimaliste, dar și portrete. „Am pictat și animale de companie, îmbrăcate în haine regale. Au ajuns pe fețe de pernă”, spune Sabina.

Corsetele o reprezintă

Tânăra creează atât articole textile, cât și decorațiuni, iar până acum cel mai frumos feedback l-a primit pentru corsetele sale.

„Corsetele mă reprezintă foarte mult ca stil. Sunt o fire foarte feminină. Cumva, prin structura lui, corsetul îți pune în valoare silueta. Am zis că ar fi o piesă în garderobă care ar da personalitate oricărei ținute. Ne axăm puțin să detaliem partea de top, orice domnișoară poate să îl perzonalizeze… Am făcut multe motive florale, dar și porumbei pe corsete, imagini luate din picturile mele”, spune Sabina. De altfel, pe orice etichetă Sabless stă scris ce motive sunt pe produs și semnificația acestora.

Pentru Sabina, Sabless este o binecuvântare. În plus, încă din numele micii afaceri de familie îți dai seama că este vorba despre acest lucru. „Numele vine de la prenumele meu și de la terminația „bless”, binecuvântare. Numele are în componență și „Able”, capabil. Eu cred că tot talentul meu este o bineuvântare ce mi se transmite și de la mama”, ne mai povestește Sabina.

Atelierul Sabinei Iuga s-ar caracteriza, în două cuvinte, ca „artă purtabilă”.

„E pictură manuală sau digitală, transpusă pe materiale textile din care ulterior se produc piese vestimentare. Ultimul touch reprezentat de pictura manuală direct pe textul este un plus de valoare care accentuează autenticitatea fiecărui produs”, mai spune Sabina.

În viitor, aceasta și-ar dori ca produsele sale să ajungă în buticuri reprezentative și să fie apreciate de cei care le văd.

Până atunci, cei care sunt curioși să o descopere pe Sabina Iuga pot vizita paginile de Facebook și Instagram Sabless Atelier, precum și site-ul Sabless, unde există și un magazin online.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *