Despre proiect

R.E.D. - TED „R.E.D. Teacher EDucation”

Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu are plăcerea să vă invite să participați la proiectul R.E.D. Teacher EDucation . Acesta are ca scop formarea și dezvoltarea competențelor digitale ale profesorilor din toate ciclurile din învățământul preuniversitar, ceea ce reprezintă un demers psihopedagogic complex care contribuie la realizarea profilului profesional integral al cadrului didactic din învățământul preuniversitar. Unul din domeniile de competență este cel al competențelor digitale, domeniu care evidențiază necesitatea competențelor digitale și de utilizare pedagogică a acestora în activitatea profesională, în contextul impactului major al tehnologiei în viața de zi cu zi.

În cadrul proiectului vor fi organizare două programe de formare:

  • Pedagogie Digitală pentru învățământul preșcolar și primar
  • Pedagogie Digitală pentru învățământul gimnazial și liceal

Programele de formare vor cuprinde un curriculum specializat extins pe durata a 84 de ore, dintre care: activități online sincron/asincron: teoretice - 36 de ore și activități practice - 48 de ore. Programul de formare va conține 6 module, ale căror tematici se vor raporta la cele 6 categorii de competențe digitale definite în DigCompEu. Programele de formare vor avea alocate 28 de credite profesionale transferabile.

Grupul țintă care va participa la activitățile de formare va fi format din 3500 cadre didactice , din care:

  • din învăţământul preșcolar și primar - 700 cadre didactice, din care minim 40% din mediul rural și zonele defavorizate (minim 280 cadre didactice);
  • din învăţământul gimnazial și liceal - 2.800 cadre didactice, din care minim 40% din mediul rural și zonele defavorizate (minim 1.120 cadre didactice)

Pentru fiecare participant la programul de îmbunătățire a competențelor de Pedagogie digitală, se va asigura finanțarea cu 200 euro/participant , fără TVA pentru achiziția de resurse educaționale, echipamente digitale noi, licențe software, etc. Toate achizițiile de echipamente/softuri/materiale didactice efectuate din bugetul Proiectului vor fi transferate în proprietatea unităților de învățământ unde participanții au norma de bază.