Oana Marin este manager de proiect, coordonatoare de regie și dramaturgie. Este actriță, asistent universitar la ULBS și manager cultural. Are un doctorat în Teatru și Artele Spectacolului, iar din 2017 predă cursuri de vorbire scenică, repertoriul actorului și introducere în arta actorului. Din 2019 face parte din echipa de organizare a FITS, iar din 2022 coordonează Bursa Internațională de Spectacole de la Sibiu / Sibiu International Performing Arts Market. A avut peste 40 de roluri în peste 30 de spectacole în teatre de repertoriu și a participat la numeroase ateliere artistice, masterclass-uri și școli de vară în țară și în străinătate. A fost actriță colaboratoare a Teatrului Național „Radu Stanca” timp de mai mulți ani, iar în 2023 a regizat spectacolul „Cu brațele întinse deasupra lumii”, în care abordează tema migrației. Interesele sale vizează studiile performative, studiile de gen, grupurile vulnerabile, disability theatre și spoken word.

Anamaria Stoica este interpretă de limbaj mimico-gestual în cadrul proiectului și responsabilă pentru consultanță. Este licențiată în Drept, iar în prezent este profesoară la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 2 în Sibiu. Din 2018 este colaboratoare în cadrul programului de accesibilizare a informației culturale și al patrimoniului muzeal dedicat persoanelor cu dizabilități (Muzeul ASTRA). A fost angajată la Asociația Națională a Surzilor din România (2009-2022), unde a coordonat multiple proiecte, a organizat Festivalul Național de Teatru și Pantomimă pentru surzi în Sibiu (2016) și a organizat Seminarul Bilateral de Accesibilizare (2023). A activat ca interpretă de limbaj mimico-gestual la Patronatul Medicinei Integrative (2012), la Erasmus+ (2018) și s-a implicat în desfășurarea mai multor concursuri și proiecte pentru elevi cu deficiențe de auz. Din 2022 este voluntară la Științescu Hub Sibiu, unde intermediază predarea roboticii și a programării pentru copiii cu dizabilități.

Isabela Paula Haiduc este actriță în spectacolul Quijote fericit. Este coregrafă și performer, masterandă a programului Tehnici Interpretative în Artele Spectacolului al ULBS. În perioada studiilor, a participat anual la FITS, unde a fost îndrumată de personalități de renume din lumea teatrului, iar în 2016 a debutat ca artistă în proiectului internațional Power of Diversity – The Crossing Lines Project. A participat la festivaluri studențești de dans în țară (Cluj, Târgu Mureș, Ploiești, Craiova, Iași, Sibiu) și activează la Casa de Cultură a Studenților. În 2019 a participat la Summer Dance Camp în China, iar în 2021 a plecat în turnee în Constanța, Milano, Chișinău, București, Portugalia, Suedia, Lituania.

Ana-Maria Ștefan este actriță în spectacolul Quijote fericit. Este masterandă, licențiată în Artele Spectacolului la ULBS. Joacă în spectacolele studențești ale Departamentului de Artă Teatrală și în spectacole ale secției române și germane la Teatrul Național „Radu Stanca”. A participat la ateliere susținute de artiști renumiți ca Eugenio Barba, Rami Be’er, Neil Labute sau Yuri Kordonsky. A participat la festivalul studențesc DAT Fest și a susținut spectacole de lectură ca „Sunt una dintre fortunate” de Alexandra Voivozeanu și „Avalanșa” de Tuncer Cücenoğlu. În perioada 2021 2023 a participat în recitaluri de poezie la Festivalul „Lucian Blaga” din Sebeș. Din Octombrie 2023 joacă în spectacolul „Cu brațele întinse deasupra lumii”, în regia Oanei Marin.

David Cristian Guță este actor în spectacolul Quijote fericit. Este masterand, licențiat în Artele Spectacolului la ULBS. A avut roluri în 10 spectacole, dintre care 4 sunt producții ale Teatrului Național „Radu Stanca”, iar celelalte ale ULBS, având în total cinci roluri principale, trei roluri secundare și două figurații speciale. Practică dansul și acrobația și a participat la multiple festivaluri unde a obținut premii alături de trupa Casei de cultură a studenților. În 2023 a jucat în spectacolul secției Germane „Woyzeck” unde a lucrat cu coregrafa Edith Buttingsrud Pedersen, spectacol nominalizat la premiile Uniter. A colaborat cu diferite companii și restaurante pentru reclame comerciale, scurtmetraje și clipuri muzicale.

Paul și Camelia Costea sunt actori cu deficiențe de auz în spectacolul Quijote fericit. Au urmat cursurile Școlii Profesionale Speciale „SAMUS” din Cluj-Napoca, Camelia participând la diferite activități de teatru și pantomimă în cadrul Centrului Școlar de Educație Incluzivă nr. 2 din Sibiu. Paul este de profe sie sculptor, iar Camelia croitoreasă, amândoi fiind pasionați de actorie. 

Denis Dacălu este asistent de regie în spectacolul Quijote Fericit. A absolvit Teatrologie și Management Cultural la ULBS, iar din 2022 colaborează cu Teatrul Național „Radu Stanca”. Contribuie la desfășurarea FITS și a fost implicat în organizarea festivalului studențesc DATfest. În 2022 a fost manager de proiect al spectacolului „Frida Kahlo”, regizat de Silvana Neda și jucat în cadrul festivalurilor Serile Teatrului Studențesc, Festivalul „Undercloud” și D-buTan-T. În 2023 a fost manager de proiect al spectacolului „Țesătorul de Vise” la Teatrul Național „Radu Stanca”, iar în vara anului 2024 și-a făcut debutul ca regizor și dansator în spectacolul „Toți suntem aduși aici”.

Alexandra Ioana Dumitru este scenografa spectacolului Quijote fericit. Este artist plastic și grafic designer, pictor și membru al Uniunii Artiștilor Plastici din Sibiu. Are un masterat în Design grafic la Universitatea de Vest din Timișoara, iar din 2021 este pictor de decoruri la Teatrul GONG din Sibiu. A coordonat ateliere de artă cu copiii și tineri și a participat la zeci de expoziții de artă în Sibiu, Timișoara, Deva și Reșița. Din 2019 este membră a Asociației Brukenthal von Studio, unde a derulat multiple proiecte, iar din 2018 este organizator Street Delivery Sibiu unde se ocupă de partea de imagine-design grafic și în cadrul căruia are proiectul personal Street Invaders. Deține un studio artistic independent, Enjoy Art Studio, și a colaborat de-a lungul timpului cu nume cu rezonanță din teatrul autohton și european.

Dalia Elisa Ioanaș este asistent manager în cadrul proiectului. A urmat cursurile programului de licență Teatrologie (management cultural) al ULBS, unde a beneficiat de o bursă Erasmus la Université Sorbonne Nouvelle din Paris. În 2022 a fost asistentă la Festivalul Universităților de Teatru și Management Cultural Sibiu, eveniment din cadrul FITS, iar în 2022 și 2023 a fost coordonatoare de departament în cadrul festivalului studențesc teatral DATfest. A fost asistentă de manager pentru multiple spectacole ale Departamentului de Artă Teatrală. În prezent este co-coordonatoare a festivalului DATfest și manager al unor spectacole ale Departamentului de Artă Teatrală: „Plastilină”, „Undeva într-un teatru de război”, „Cu brațele întinse deasupra lumii”.

Sofia Ilie este responsabilă de comunicare și PR în cadrul proiectului. Este licențiată în Litere și Filosofie la Universitatea din București și urmează în prezent cursurile masterului de Limba și Literatura Română în Epoca Globalizării la ULBS. A efectuat stagii de practică la TVR, Institutul de Investigații pentru Inteligență Artificială „Mihai Drăgănescu” și a fost voluntară la mai multe organizații printre care Salvați Copiii România și Asociația Nevăzătorilor din România. A publicat eseu și cronică de carte în Observator Cultural și Z9 și a făcut parte din juriul premiului „Observator Universitas” pentru poezie în 2022 și 2024. Din au gust 2022 face parte din echipa de organizare a serilor de open mic Ăia cu poezia, iar tot din august 2022 este librar la Cărturești, unde face parte din echipa de organizare a Zilelor Poeziei.

Daniel Ionuț Gheorghiu este responsabil de graphic & web design în cadrul proiectului. Este Art Director al revistei Capital Cultural și activează la Asociația Capital Cultural în proiecte de educație prin cultură. În 2019 a lansat împreună cu adolescenți și studenți din Sibiu și alte orașe din țară revista Exercițiul 18, iar în 2023 a contribuit, în cadrul aceleiași asociații, la lansarea proiectului Semn că însemni, dedicat părinților și adolescenților. A fost Senior Marketing Specialist la Regnology (responsabil grafică) și a colaborat cu Teatrul de copii și tineret GONG din Sibiu în calitate de grafician. A realizat vizualul la peste 20 de spectacole, două ediții ale Festivalui Tânăr și numeroase ele mente vizuale pentru alte evenimente ale partenerilor. A activat în cadrul grupului de firme din domeniul medical Polisano din Sibiu și a a coordonat paginarea, urmărirea machetelor publicitare și pregătirea pentru tipar a revistelor din rețeaua Zile și Nopți. A lucrat la Realitatea TV Sibiu ca grafician de emisie și a fost grafician și paginator al cotidianului Tribuna din Sibiu.

Vlad Dumitru este responsabil de partea de foto-video a proiectului. A absolvit Facultatea de Drept a Universității de Vest din Timișoara, iar din 2010 este fotograf independent la propriul studio de fotografie, Enjoy Art Studio. A avut proiecte personale de fotografie pe film și a colaborat cu Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu în cadrul FITS și cu Teatrul GONG din Sibiu. Din 2018 este organizator al Street Delivery Sibiu, unde se ocupă de partea de foto-video. Proiectele sale vizează cu precădere jazz-ul, documentând prin fotografie scena de jazz națională la festivaluri ca Gărâna Jazz Festival, Smida Jazz Festival sau Jazz in the Park. Interesele lui de cercetare și creație vizează fotografia urbană și antropologică. Este colecționar de discuri de vinil și music selektor, coordonând proiectul The Eclectors, prin care explorează diversitatea genurilor muzicale.

Dorin-Alexandru Părău este responsabil de lumini în cadrul spectacolului. Este tehnician în Departamentul de artă teatrală al ULBS, colaborator la Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu și la FITS (luminist scenă, sunet, video și scenotehnică). Este administrator principal al societății comerciale Lumini cu Poveste. Din 2014 a conceput lumini pentru diferite spectacole studențești, lucrând cu regizori și scenografi de renume. A participat ca technician de lumini și video la numeroase festivaluri și proiecte în Târgu Mureș, Chișinău, Sibiu, Timișoara. A executat decorațiuni luminoase pentru mai multe evenimente private, târguri și festivaluri, printre care FOCUS in the Park, Zilele orașu lui Cisnădie, Guitar Meeting, Summer Break Festival, Târgul de Crăciun Sibiu sau LaRock Music Festival.

Ovio Olaru este co-dramaturg al spectacolului Quijote fericit. Este lector universitar la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, unde predă germană și norvegiană. A activat ca cercetător științific în mai multe proiecte de cercetare finanțate printre care VIZIUM, ELABCHROM, TRANSHIROL, UEFISCDI, The Digital Museum of the Romanian Novel of the 19th Century și Doing Environmental (In)justice: A Theory in Praxis (EcoJust) și a fost director al proiectului Granturi pentru Tineri Cercetători (2020). A co-editat 2 volume internaționale, Beyond the Iron Curtain. Revisiting the Literary System of Communist Romania (Berlin: Peter Lang, 2021); The German Model in Romanian Culture (Berlin: Peter Lang, 2023). A publicat peste 40 de articole WoS/Scopus, precum și capitole în volume naționale și internaționale. A tradus romane, poeme și piese de teatru din limba norvegiană, daneză, suedeză și islandeză.

Ștefan Baghiu este sound designer și a compus muzica spectacolului Quijote fericit. Este lector universitar de literatură română și teorie literară în cadrul Departamentului de Studii Romanice al ULBS. A publicat numeroase articole despre literatura română, iar principalele sale domenii de cercetare includ traducerea literară ca fenomen cultural, cercetarea literară cantitativă, studiile culturale și literatura română postbelică. A co-editat mai multe volume de teorie literară, este unul dintre coordonatorii Muzeului Digital al Romanului Românesc și este implicat în multiple proiecte culturale și de cercetare. A coordonat proiecte culturale și artistice (Z9 Postcolonial, Z9 Litin Sync etc.) Ca poet a debutat în 2013 la Cartea Românească, volum multiplu premiat. A participat la lecturi în țară și în străinătate și a fost tradus în engleză, franceză și germană. A lucrat în calitate de artist (scenariu sau muzică) alături de regizoare și regizori ca Nicoleta Lefter, Bobi Pricop și Oana Marin. Din 2024 este membru al comisiei Consiliului Național al Cinematografiei la categoriile filmelor de ficțiune.

Paraian Doina Viorica este coordonatoarea sesiunilor de Q&A din cadrul proiectului. A absolvit Facultatea de Științe Socio-Umane la ULBS, cu o licență despre incluziunea persoanelor cu dizabilități prin sport, iar în prezent urmează cursurile masterului de Asistență Socială a Grupurilor Vulnerabile, Politici și Strategii de Intervenție. A făcut voluntariat pentru grupuri vulnerabile la Centrul Ocupațional „Diakoniewerk International” pentru Persoane cu Dizabilități din Sibiu și la Centrul de Plasament „Turnu Roșu” din Sibiu. A urmat cursuri pentru competențe antreprenoriale la ULBS și cursuri pentru persoanele cu adicții. A participat la „Social Europe Days 2022” și la conferința studențească „Noi provocări în științele socio-umane la începutul mileniului III”, în 2024.

Georgeta Sorina Corman este responsabilă de consultanță în grupuri vulnerabile în cadrul proiectului. Este prodecan și cadru didactic al Facultății de Științe Socio Umane a ULBS, având studii finalizate în Iași, București și Timișoara. Este implicată ca membru sau manager în multiple programe de cercetare, iar din 2015 este membru asociat la „Bobic și Corman” Societate Civilă Profesională de Asistență Socială. A fost desemnată expert în cadrul Secretariatului Tehnic al Comisiei Judeţene Anti-Sărăcie și Promovare a Incluziunii Sociale Sibiu. În prezent este asistent soci al (Colaborator Avocatul Poporului) și expert asistent social (Consiliul de Monitorizare). A fost numită specialist în asistență socială, colaborator al Comisiei Superioare de Evaluare a persoanelor adulte cu handicap și a fost selectată ca expert evaluator pentru Comisia de acreditare a furnizorilor de formare profesională Sibiu. A publicat articole în reviste de specialitate de circulație internațională și a coordonat numere din Scientific Annals of „Alexandru Ioan Cuza” University of Iași.

Valer Simion Cosma este responsabil de consultanță în implementarea proiectului. Este director al Bibliotecii Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, manager executiv al proiectului Doing Environmental (In)justice: A Theory in Praxis (EcoJust) și președinte al asociației Centrul pentru Studierea Modernității și a Lumii Rurale. A activat în multiple proiecte de cercetare naționale și internaționale, a editat 5 volume colective și a publicat o serie de studii în volume colective din țară și din străinătate, cel mai recent volum al său fiind Molitve, Cetanii și Afurisenii (Editura ULBS, 2024). A inițiat Conferințele de vară de la Telciu (2012-2019) și de-a lungul timpului a coordonat o serie de proiecte culturale adresate tinerilor. Din 2021 face parte din juriul Galei Societății Civile. A lucrat ca documentarist sau consultant științific la producția mai multor spectacole de teatru, preformance-uri, documentare, albume și expoziții. A fost editorialist la Libertatea (2019-2022), iar din 2017 este contribuitor ocazional la publicații precum Observator Cultural, Scena9, Caiete Silvane, Prăvălia Culturală, Capital Cultural sau Baricada.

Ana-Raluca Sassu este responsabilă de consultanță în implementarea proiectului. Este profesor doctor în cadrul Departamentului de Psihologie al ULBS și prorector al universității. Este membru în Comisia de Experți Permanenți (Științe Administrative, ale Educației și Psihologice, ARACIS) și a activat ca cercetătoare sau manager executiv în numeroase proiecte de cercetare în țară și în străinătate. Are studii postdoctorale la University of Berne și a fost profesor asociat la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj-Napoca. A fost director al Centrului pentru formare continuă în Limba Germană din Mediaș, director al Fundației pentru Asistență Socială Bavaria Romania și cadru didactic la Colegiul Pedagogic Andrei Șaguna din Sibiu. A publicat articole în volume colective naționale și internaționale și volume individuale la Editura Universității din București. A participat la conferințe și congrese internaționale și este co-fondatoarea Centrului de Cercetări Psihologice din Sibiu. Este editor manager la The Romanian Journal of Psychology, Psychotherapy and Educational Sciences.