SIDPOP - Instrument suport pentru luarea deciziilor în domeniul managementului poluanților organici persistenți. Studiu de caz: Bazinul Hidrografic Mureș

Vizită la sediul Universității de Științele Vieții (NMBU) din Oslo

În perioada 2-6 noiembrie 2015, la sediul Universității Norvegiene de Științele Vieții (NMBU) din Oslo, Norvegia, au avut loc o serie de întâlniri în cadrul proiectului "SIDPOP – Instrument suport pentru luarea deciziilor în managementul poluanților organici persistenți" ID 66243 finanțat prin Mecanismul Financiar 2009-2014.

Cu această ocazie s-au desfășurat mai multe activități specifice proiectului SIDPOP, printre care prezentarea activităților deja implementate, discuții asupra criteriilor de selecție a stațiilor de prelevare, speciilor, metodelor de eșantionare și substanțelor vizate în cadrul campaniei de teren, organizarea campaniei de eșantionare, consultări tehnice și planificarea activităților următoare.

Agenda întâlnirilor a inclus și stabilirea detaliilor tehnice pentru intercalibrarea laboratorului de Ecotoxicologie al Universității "Lucian Blaga" din Sibiu cu Laboratorul de Ecotoxicologie al NMBU, care se va realiza prin efectuarea în paralel în cele două laboratoare a unor analize de screening pe primul lot de eșantioane de țesut animal prelevate de la specii acvatice din bazinul Mureșului, organizându-se cu această ocazie și vizite de studii pentru doctoranzii Universității în decursul anului 2016.

La aceste întâlniri au participat trei experți din echipa de implementare a proiectului SIDPOP din partea Universității "Lucian Blaga" din Sibiu, respectiv decanul Facultății de Științele Vieții, dna prof. univ. dr. Angela Bănăduc (managerul proiectului SIDPOP), prof. dr. Dan Chicea (expert în metode de analiză și mentenanța echipamentelor de laborator) și lector univ. dr. Doru Bănăduc (ihtiolog).

Finanţatori